lördag 31 augusti 2013

animals + pb i benpressen

Hela veckan har jag längtat till lördag, det betydde att jag hade sovmorgon, inga tider att passa - men vad händer? Jo, klockan 06,00 vaknar jag pigg som en mört så det var bara att gå upp. Jag tog långfrukost - egentligen samma frukost som alltid: havregrynsgröt med bär och äpple, proteinshake och en kopp te men läste hela tidningen i lugn och ro :)

så 07,20 var jag på gymmet idag och det var dags för veckans benpass! jag började med benpressen för ovanlighetens skull och körde en etta på 190 kg!! woho - benen kändes hur starka som helst så det var skoj. sen testade jag lite front squat och good mornings men kom fram till att jag gillar back squat och raka mark mer :)

nu har jag varit på stan en sväng med nästan hela familjen, jag var inte på jakt efter något så kom hem tomhänt men är inte så ledsen för det. jag slapp laga mat iaf för pappsen bjöd på lunch :)

Jag hittade den här låten av en slump på spotify så visade det sig att det var min favoritlåt under spinningpasset! riktigt go :)

fredag 30 augusti 2013

en man som heter Ove

Tjoho! Kl 14 stämplade jag ut från jobbet och det är min lediga helg, jag har absolut ingenting planerat, förutom lite träning lördag och söndag - idag får jag köra vilodag hur otaggad jag än är på det, tänkte ta en promenad senare ikväll istället :)

jag var väldigt trött efter jobbet idag igen, men var så himla sugen på att baka, jag hade velat göra bullar men hade inte alla grejer hemma till det så slängde ihop lite äppelmuffins! jag hade bakstopp ett tag eftersom frysen var helt full (då har jag ändå en hel frys!!) och nu börjar det ta stopp igen... dock är det rätt onödigt att jag har nästan en hel låda full av glass - jag äter aldrig glass så därför tar den ju aldrig slut heller.

jag åt rester av kycklingwoken när jag kom hem o lyxade till det med en muffins till efterrätt, men det är femte dagen jag är UTAN godis, det har gått helt över förväntan också! jag stoppar in en Läkerol när det krisar som värst :)

Nu ska jag läsa ut Ove, jag hade väldigt höga förväntningar på den. jag trodde jag skulle skratta högt mest hela tiden, så har det inte varit men nu den andra halvan av boken har varit mycket roligare! så några skratt har han gett, Ove :) 
OCH: boken jag läste innan hette Livet efter dig och kan rekommenderas när man läst för många kriminalromaner på rad! annorlunda kärlekshistoria kan man väl säga:)

Mina fina äppelmuffins! :)

torsdag 29 augusti 2013

kycklingwok

Idag har jag jobbat 7-16 , jag kallar det en kort dag vilket det egentligen inte är men alla dagar som man slutar innan kl 18 är kortdagar för mig :) det spelar ingen roll när jag börjar ^,^ när jag kom hem från jobbet så var jag rätt trött i kroppen, så tänkte ta en vilodag.

 jag körde igång med maten, jag hade tinat kyckling så idag blev det nått wokaktigt.. jag stekte kyckling som jag kryddade med chilipulver, curry o peppar, sen i med rivna morötter och vitkål, och strimlad paprika. jag hade tänkt göra en gryta först med kokosmjölk, men struntade i det så knäckte två ägg, lite röd currypasta + vatten så det kunde koka ihop litegrann.. det blev faktiskt en himla trevlig rätt, körde i några risnudlar också som jag hittade i skafferiet igår när jag städade det :) serverade med sweet chili sås, försökte undvika färdiga såser eftersom de innehåller massa socker, men nu hade jag det hemma så då blev det så! :)

jag tog en liten vilopaus efter maten och sen drog jag iväg i sista minuten på 45 min spinning trots allt! jag tänkte, det känns bra när jag är klar och jag får köra i det tempo som kroppen pallar idag. det gick så jäkla bra, är verkligen helt slut nu! så ska krypa ner i sängen med min bok alldeles strax, börjar kl 7 imorgon också!


dagens middag: nån slags kycklingwok

onsdag 28 augusti 2013

ganska händelselöst

Jag vet att det är dåligt med aktivitet här, men det har inte hänt något speciellt eller roligt sen jag började jobba. Det är bara jobb, träning, lite vardagsmat och inget bak.. Idag är jag ledig, vilket är jätteskönt. Jag har donat med en hel del här hemma men har även varit ute lite - både promenad och en liten cykeltur. Här hemma har jag städat och rensat mitt skafferi, tvättat och bakat tårtbottnar som ska frysas in.

När jag var på kunskapsnavet så anmälde jag mig till att läsa in Naturkunskap B , jag fick mail igår och kursen börjar på måndag! Hej o hå, hur ska detta gå?! jag har inte pluggat en sekund sen gymnasiet och jag är inget vidare bra på det heller, vi får se! jag ska läsa den på distans i 20 veckor så nu har jag bestämt mig på riktigt, godisförbud med en fuskdag i veckan (om jag vill) under hela den här tiden, till att börja med. så nu är det tredje dagen utan godis, igen! men nu ska jag klara mig utan, det är värst på jobbet, här hemma är det inga problem!

det blir träning klockan fem! :)

lördag 24 augusti 2013

do or die


Dagens träning: ben med Johan o Emma imorse, inte helt genomtänkt att köra ben dagen efter spinningpasset, men Johan hade spelat match igår så vi var alla på ungefär samma nivå. så helt klart godkänt!

Dagens lunch: Lax o morötter i ugn med sallad till, lättare mat får man ju leta efter att göra!

Dagens jobb: 16-22,15 jag vilade mig mest innan jobbet så har varit pigg hela passet, nu ska jag krypa ner för det är dags redan 7,30 imorgon! tjeeeeeena

fredag 23 augusti 2013

dags för spinning igen!

Det är ju inte länge sen jag hade semester men två lediga dagar sitter ändå inte fel :) man uppskattar dom mycket mer när man jobbar, nu väntar en jobbhelg men det ska nog gå alla tiders! igår var det fullt upp, träning på morgonen, kunskapsnavet efter lunch, sen mötte jag upp Tove o Malin för lite fika, hem för att laga mat och sen musikquiz på Harrys (gick inte så bra, men det är kul).

Idag startade jag dagen med ett träningspass tillsammans med Åsa kl 7,30 - det blev ett armpass. helt okej mot förra veckans asgrymma!! sen donade jag lite här hemma innan jag drog in till stan för att möta upp Tove, hon har två veckor kvar av sin graviditet så då passar vi på att umgås en hel del nu :) jag hittade två toppar och nya träningshandskar!! väldigt nöjd med dom, jag har börjat använda dom jag har mer flitigt nu eftersom jag förstör händerna annars så känns kul med ett par nya :) en go lunch på 4kök blev det.

sen vid kl halv fem var det dags för dagens andra pass - spinning!! jag har inte gått på spinning sen i maj och det märktes ju. fy vad jobbigt det var! men jag överlevde så nu blir det spinning en gång i veckan igen, roligare än att springa :)

nöjd efter morgonträningen, sommaren har inte gett sig än så körde på shorts :)

golunch på 4kök!

torsdag 22 augusti 2013

middagstips!

Åååå så himla go middag jag gjorde idag rå! (Gårdagens pannkakor var det inget fel på heller;)) det var nog det godaste jag lagat på väldigt länge. jag såg för ett tag sen på en blogg att hon skivat sötpotatis väldigt tunt och kört dom i ugn. så jag testade det idag, plus att det var första gången jag tillagade och åt sötpotatis, det var inget fel på det! jag körde morötterna samtidigt i ugnen, ca 30 min. sen stekte jag fetaostbiffar och gjorde en vitlökssås på kvarg. OCH kolla på min PERFEKTA avokado. om ni vill äta något fantastiskt gott så gör det här, tips tips tips!! :)


Imorse så  gick jag en morgonpromenad med Maja och sen åkte jag till gymmet för att köra axlar och mage, gick riktigt bra! 

tisdag 20 augusti 2013

dags för rutiner igen :)

Jamen, då har jag gjort dag 2 efter semestern och det gick fint när jag väl kom till jobbet igår eftermiddag. man saknar sina härliga jobbarkompisar mer än vad man tror! så det ska bli skönt att få in lite rutin igen, jag har sovit så himla dåligt den senaste veckan och det vet jag beror på att jag inte håller igång lika mycket eller på samma sätt som när jag jobbar, så igårkväll somnade jag på två sekunder och sov ända till klockan halv sju! jag vaknade inte en ända gång under natten och det gjorde jag faktiskt inte till måndagen heller, underbart!

men idag var det dags för träning igen. jag var trött och seg imorse, men när jag väl kommit ut och satt mig på cykeln så går det bra. och vilket gutt ryggpass det blev idag, riktigt bra! höstschemat har dragit igång igen men jag var inte alls sugen på att gå på mitt stående gym cirkel imorse, nu under sommaren då jag bara kört gym så saknar jag inte passen ett endaste dugg! jo, spinningen - det ska jag köra en gång i veckan har jag tänkt :)

Jag har glömt och skriva om tofflorna! Jag köpte dom på Nybrotoffeln, man får välja allt själv och så sätter han remmen efter din egna fot, jag fick dock lite skoskav så har inte hunnit använda dom så flitigt. Men fina är dom! och prisvärda, 450 :-

måndag 19 augusti 2013

ironman kalmar 2013

Ilördags var det återigen folkfest i vår lilla stad, Ironman ägde rum. Jag är inte mycket för sport, men jag var inne och kollade förra året och det var så härlig stämning och så kul att se hur dom orkar ta sig runt! Så vi var inne en sväng på dagen och sen var vi inne sista timmen - Heroes hour!

innan vi åkte in sista timmen så hade vi kräftskiva hos Tove o Viktor :) en hel del snaps och inga kräftor blev det och när vi sett den sista tappra killen springa in strax innan 23 så blev det en liten utgång på Krögers. sista för den här sommaren och sista fyllan på ett bra tag! men roligt var det , och det har inte varit en alldeles för spårad sommar, lite fylla men inte i närheten av vad det varit åren innan och träningen har jag skött hela sommaren, det går i rätt riktning :)

imorse var jag hos Emma och fixade håret, la i ny färg och klippte bort det slitna. känns så skönt :) jag hoppas träning trots två vilodagar i helgen och laddar för jobb i eftermiddag! jag vet att när jag väl kommit dit så går det bra :)

Jag o Daniel på Stortorget under Heroes hour

Växlingen från cykel till löpning, Gomes som vann ser inte ett dugg trött ut! 

fredag 16 augusti 2013

morgonpigg!!

jamen godmorgon dårå! igårkväll körde jag, Johan och Emma ett bröstpass, jag ogillar att köra bröst själv - mest för att det är en tråkig muskelgrupp på en tjej, jag får inte större bröst för  att jag tränar dom tråkigt nog! men jag ska ju klara göra mina dips och chins nån gång och då behöver man väl ha lite bröstmuskler antar jag :)

då tror jag att eftersom jag kört ett sent pass på gymmet kommer jag vara helt slut och somna på fem sekunder. jomen tjena! jag kan istället inte sova alls, jag låg från halv tolv till halv fem och glodde på klockan minst en gång i timmen, så drygt! så vid kvart i fem gick jag upp, det var molnfritt och då kan man lita på en fin soluppgång, så det blev en morgonpromenad :) så kom jag hem vid sex och käkade frukost och kl 7 var jag på gymmet! det blev armarna som fick jobba idag , jag är helt slut i dom nu!!

jag ska in till stan med mamma efter tio, jag antar att det kommer bli en powernap när jag kommit hem därifrån , allt annat vore himla konstigt :)

Hur fint är inte Kalmar??

onsdag 14 augusti 2013

pb: knäböj

Tjena mors! Idag började jag dagen med en pw tillsammans med Maja som är hemma på semester, woohoo! Så roligt att se henne igen, det var ett bra tag sen. När den var avverkad så fick jag sällskap utav Åsa till gymmet, ett benpass körde jag. Personbästa i knäböj, 60 kg smaskade jag på, 1x4 till och med, den sista var kanske inte så snygg eller djup men ändå nöjd!

Jag ska snart till mormor o morfar med min syster, det blir nog jeans idag för det spöregnar och åskar nu igen... Ikväll är det mini tri, jag är lite sugen på att åka in och glo på det, men beror på hur länge vi är hos mormor och hur vädret är ikväll.

Boken jag plöjer just nu, Fjällgraven

Åh, gluttade på mina bilder igårkväll och hittade den här på två små pluttisar :)

tisdag 13 augusti 2013

thailändsk kycklingpaj

Hallå ja!! Med ostabilt väder och lite kylig luft så passar dagarna utmärkt till träning och laga mat. Imorse så tvingade jag iväg mig själv för att köra axlar och lite mage, det gick som vanligt väldigt bra när man väl var där. vissa dagar är motigare än andra men om det hade varit för ett, två år sedan hade jag aldrig tagit mig iväg, då hade jag hittat på den ena bortförklaringen efter den andra, så jag är på rätt väg iaf! :)

dagens middag blev thailändsk kycklingpaj. ännu ett recept hämtat från min mamma :) jag gjorde pajskalet med mandelmjöl som vanligt, tycker det blir mycket bättre än de jag gjort med glutenfritt mjöl och så är det nyttigare :) det var inget avancerat recept, man stekte kyckling och purjo, sen blandande man det med hackad chili, minimajs, räkor och sweet chili sås, kycklingen kryddades med bland annat curry (och jag tog chilipulver, det skulle varit paprika i receptet, gjorde ingen skillnad). sen en äggstanning på ägg o kokosmjölk, sen var det bara och grädda. lätt som en plätt och mycket god :)


Min goda paj :) 

måndag 12 augusti 2013

lördagsoutfit.

buhu, sista semesterveckan är här! jag startade iaf min måndag med ett gutt ryggpass.. sen var tanken att åka ner till Jutnabben, men solen hann gå i moln så det blev en sväng in till stan och tur var väl det för helt plötsligt kom det åska och regn. nu har jag precis ätit lax o grönsaker i ugn, lyxade till det med pasta idag. vet inte om min mage gillade det så värst mycket, den känns uppblåst o tråkig nu..

Lördagsoutfit - förra årets favoritklänning håller i, från Monki

söndag 11 augusti 2013

a little party never killed nobody


Fy vilken hård helg! Igår gjorde jag inte många knop innan det var dags att sätta på sig ansiktet och en annan klänning för att åka bort till Mika vid sextiden. Men det blev en himla trevlig utekväll igår också, vi hamnade återigen på Krögers, det var ingen kö när vi kom men tjockt med folk. vi hittade ett bord inne och var väldigt nöjda med det faktiskt, man behövde inte trängas på samma sätt :)

idag har jag varit precis helt slut! det blev till och med hämtpizza, det händer ju inte för ofta! sen tvingade Anna med mig på promenad ikväll, det var nog bra för mig! imorgon börjar sista semesterveckan, fyyy vad tiden går fort...

lördag 10 augusti 2013

fredagsmys

Igår blev det en mycket trevlig utgång tillsammans med Lina. vi startade med drinkar i glasburkar på bryggan vid stadsparken sen fortsatte vi in till stan för en bit mat, det blev en burgare på Satan i gatan. jag trodde de skulle ha mer mat där så jag var inte helt nöjd. sen tänkte vi dricka lite cider på Lilla puben, men eftersom det är stadsfest i helgen så har lite fler äldre hittat ut så det var kö till lilla puben men inte till Krögers, så då blev det Krögers och vi hittade en soffa att hänga i på uteserveringen till slut. väldigt trevlig kväll som avslutades på Olearys där jag mötte upp min lillebror :)

idag mår jag inte dåligt, men är helt slut och så har jag världens träningsvärk från mitt benpass itorsdags. så det blir vila ett tag till, så laddar man om för kvällen :)

Lina på bryggan

torsdag 8 augusti 2013

färgglad tjej!

Jamen såhär glad och SVETTIG är man efter ett bra benpass!! det kändes att det var för länge sen jag körde ben, men kämpade på med samma vikter som jag körde med för tre (!!!) veckor sen , anar att det kan bli träningsvärk imorgon ^,^ här ser man lite bättre hur dom nya, snygga shortsen från Nike ser ut, jag var färggladast på gymmet idag också ;)


Svampplockningen gick inget vidare, några kantareller hittade vi. när jag kom hem från svampletningen så var klockan strax efter ett och det regnade. så kl 14 var jag på gymmet och det var lugnt - vilket jag gillar :) 

fashionablefit

Tjoho!! Egentligen är jag inte så värst pigg, men hade bokat tvättstugan så fick gå upp kl 7 när klockan ringde. Jag funderade på att åka och träna men sparar det till i em/kväll då jag har lite mer energi :)

igårkväll så gav jag mig ut och sprang, det var ju ett tag sen sist.. det gick hyfsat bra för att vara varmt och inte aspepp på det, men 5,9 km sprang jag ihop. så jag är liiite trött i benen idag och jag ska träna ben på gymmet, så därför känns det smartare att vänta med passet till senare :)

idag ska jag åka till Nybban och hämta mina tofflor och sen jag ska leta svamp!

Visst ja, jag har tittat in på den här bloggen: Fashionablefit ett par gånger innan, men igår satte jag mig och kollade i arkiven också. jag kände att jag gillade den och kommer fortsätta att kika in där :)

Bästa med sommaren är att hyn mår bra, man blir brun och ser fräsch ut utan smink :) 
håret mår kanske lite sämre, men fixar det när semestern är slut.

onsdag 7 augusti 2013

nytt från sportamore

woohoo, äntligen på banan igen!! igårkväll så blev det ett ryggpass med Johan, han körde latsdrag med ett annat handtag än vad jag brukar göra och det var mycket bättre, jag tappade inte greppet lika lätt så det var skojsigt!! :)

idag är det regn och mulet så perfekt gymväder :) så jag cyklade iväg och dödade mina axlar. det roligaste att vara tillbaka på gymmet igen är faktiskt att jag känner mig starkare, igår höjde jag väldigt mycket från sist jag körde och det är 1,5 vecka sen. så idag körde jag axlar och lite mage sen avslutade jag med en omgång tabata på löpbandet, 15 km/h hade jag sist och jag kan ju inte vara sämre nu ;)

jag är en typisk tjej som tycker det är mycket roligare att träna med fina kläder, gärna så färgglada som möjligt! så nu när jag satt hemma förra veckan så kom jag in på Sportamore.se - jag har aldrig besökt den hemsidan förut. MEN så mycket fint, så det blev en beställning! dom har erbjudande ta 3 betala för 2 nu så jag fick tröjan på köpet :) jag fullkomligt älskar de rosa shortsen!

Shortbh och shorts - Nike, linne och tröja - wesc
det kommer bättre bilder så småningom :) 

tisdag 6 augusti 2013

årets första kantarell

tjohooo!! dagarna går alldeles för fort på semestern, men jag hinner njuta en massa :) igår så åkte jag och Tove till Vita Sand för bad och sol, man var alltid där när man var liten och varken jag eller Tove hade varit där på flera år, de hade verkligen snyggat till ställe och vi var mycket nöjda :)

idag har det inte varit strandväder direkt, så jag åkte till Nybban en sväng. sen har jag hämtat mitt paket med nya träningskläder - såååå fina!! det är riktigt varmt nu och solen är framme, så jag cyklade ner för ett eftermiddagsdopp på Jutnabben - så himla skönt det är i vattnet nu :)

om ca en timme ska jag iväg och träna med Johan, det ska bli skönt att komma igång igen!! :)

Årets första, jag har dock inte plockat själv utan jag fick dom från farmor , mums!! :) 

söndag 4 augusti 2013

lille vovven

Gokväll! Idag är det farfars födelsedag så den har vi firat, jag fick äntligen hälsa på deras nya hund. Ååå han var så söööt, kan de inte alltid vara såhär små och söta?? :)

halsen börjar äntligen ge med sig, det blev bara promenad och lite plankor ikväll så hoppas jag att den håller för lite gymträning imorgon. jag är så taggad nu! (slog nytt plankrekord igår eller förrgår: 3,39 !! jag skrev ett mål på fyra minuter i början av året, det kändes rätt långt bort när jag maxade på typ 2,10 och med tanke på att jag knappt gör några plankor längre så är jag nöjd och målet känns inte sådär långt bort :)))))

Det blev inget sommarstrand för mig iår, jag är inte ett dugg ledsen för det. jag vet att det är jätteroligt att vara där , men det finns andra ställen som är minst lika roliga.
Lille vovven


Sappo och jag :)

lördag 3 augusti 2013

min hals är inte så go..

gårdagen: solning o badning på Långviken tillsammans med Tove, mamma och pappa. lugn kväll som innehöll en promenad bara för att jag vill röra mig, men halsen ger inte med sig. inatt kunde jag inte sova mellan tolv och fem för att jag hade så förbannat ont i halsen...
idag: har jag vilat halsen och inte pratat något. verkar inte hjälpa.. jag har gjort solning på Jutnabben, det var skönt att bada faktiskt. kvällen är ännu oklar, om jag fortfarande har såhär svinont i halsen tror jag inte att jag ska gå ut, men jag kan inte heller träna... så drygt. hejrå


Jag och Tove

fredag 2 augusti 2013

gottar mig!

Så ja, nu kom semestervädret! Igår var vi på stranden trots mycket moln, men idag finns det inte ett moln på himlen så det blir nog lite bad :)

ionsdags så var vi inne och kollade på Kalmarmilen, det var många ansikten man kände igen så det var himla trevligt :) man blir lite taggad av att springa men det är rätt gutt att bara stå och heja också, min hals blir sakta men säkert bättre. efter att alla sprungit i mål så blev det vin på Viktor och Toves balkong och så slutade det hela på Krögers som vanligt. jag känner - nu har jag semester och jag har ont i halsen, träna kan jag göra nästa vecka ;) nu vilar jag mig i form!! haha

igår solade vi som sagt ett par timmar, i Kalmarsundsparken, dom har gjort det himla fint där. men jag gillade inte badmöjligheterna. så idag blir det Långviken :) på kvällen så mötte jag upp Tove för lite mat och häng, vi tog vara på kvällen och strosade runt i Kalmar.

tjeeeeeena!