lördag 16 augusti 2014

kräftskiva med glutenfri Västerbottenpaj

hallå! veckan har rullat på i vanlig ordning, det har blivit ett par pass på gymmet då min förkylning inte blivit värre. itorsdags så var jag med lillebror på gymmet inne i City, dom har byggt om där så det var riktigt fint nu, ett väldigt lyft :) så jag kan tänka mig att gå dit och träna fler gånger nu! Kul. Igår vid kl 14 så stämplade jag ut för helg, jippie! jag fick jobba på min lediga helg för två veckor sen så det kändes extra skönt och bra igår och det blev inte sämre av att det vankades kräftskiva! woohoo.

jag är inte så förtjust i kräftor, men skiva är alltid kul. den årliga kräftskivan hölls i Rinkabyholm och vi var ett glatt litet gäng som hade en himla trevlig kväll. det blev inte alldeles för hårt så jag mår bra idag. sen cyklade jag så hemfärdens friska luft kanske är ännu en anledning?! jag fick ansvara för glutenfri paj, så jag slängde ihop en Västerbottenpaj med kantareller, nu blev det inte Västerbottenost i pajen då den var slut när jag handlade så fick ta Allerum, men det gick lika bra det. jag testade ett nytt recept på pajdeg som jag hittade när jag googlade. smidigt och bra, jag hade kunnat grädda pajen lite längre så den hade fått mer färg men den var helt klart godkänd tycker jag! alltid mumsigt med kantareller ju :)

idag är det Ironman i Kalmar så jag ska om nån timme in och kolla på dom som kämpar sig igenom tävlingen! det brukar vara en rolig folkfest så det ska bli trevligt. oklart hur planen för kvällen ser ut, men det kan bli rätt lugnt då jag gärna vill träna imorgon.

5 liter vin ingår alltid på Svenssons kräftskiva

Viktor, Sabina och Lina

Här presenteras sangrian, välkomstdrinken!

Västerbottenpaj med kantareller 
Här är receptet på pajdegen: Pajdeg 

Det blev lite övers , så nu har jag ätit det till lunch :) 


Inga kommentarer: