fredag 22 augusti 2014

Glutenfritt morotsbröd

Man märker att hösten är på gång, man kan inte längre gå i shorts och klänning och man måste ha en tjocktröja på morgonpromenaderna, helst en tröja och en vindjacka då det har varit rätt blåsigt de senaste dagarna. Även om det alltid är lite tråkigt när hösten närmar sig så har vi haft en riktigt bra sommar i år, det får man inte glömma. och med hösten kommer en hel del bra saker också. som igår så var vi och hälsade på farmor och farfar så då bjöd hon på kroppkakor för det går de att göra nu igen. och SÅ GOTT! det var riktigt länge sen jag åt det. sen hade hon hittat en massa kantareller så både jag och Elin fick med oss ett gäng hem. dagens lunch var räddad :)

jag har ledig dag idag så jag startade med yoga. jag har inte varit så flitig med yogan under sommaren, så det var skönt att komma igång igen och man mår så bra efteråt. själva träningsglädjen börjar återvända, det har brustit i motivationen ett bra tag men nu har jag börjat längta efter gymmet igen, jag är till och med sugen på spinning - vilket man bara är tills man sitter på cykeln och inser hur jobbigt det här kommer bli :) jag ska köra axlar/mage senare i eftermiddag med Anton, hoppas jag.

jag hade planerat att jag skulle ha bakdag idag, det var länge sen och det är likadant där, jag har inte haft lust eller motivation till bakning. jag har gjort en omgång med morotsbröd och blåbärskaka. den har jag precis tagit ut ur ugnen så återkommer hur den blev. men mitt mjöl tog slut så det blir nog inget mer bak idag, jag tänkte göra bullar och en ny kaka nästa gång. jag fyller snart år så ska börja spåna på vad jag ska göra för tårta då :) nu ska jag lägga mig i soffan och vila tillsammans med den nya säsongen av Masterchef som jag hittade på playen. hej hej
min lunch: kantarellmacka. enkelt men så gott


Glutenfritt morotsbröd
4 dl vatten, 37 grader
½ pkt jäst
1 msk fiberhusk
0,5 dl olja 
2 dl riven morot
linfrön och solrosfrön efter tycke och smak, eller andra frön men jag har dom här
2 msk ljus sirap
1 tsk salt
~ 500 g glutenfritt mjöl

Smula jästen i en bunke, i med det ljumna vattnet. Lös upp jästen och häll i fiberhusk, 
rör om och låt svälla i 10 min.  
Tillsätt olja, morötter, salt, sirap & frön och rör om. 
Väg upp mjölet och rör ner, arbeta i maskin.
Degen ska vara kladdig, jäs under bakduk i 30 min. 
Klicka ut smeten på bakplåtsklädd plåt med hjälp av två skedar. 
Låt jäsa ytterligare 10 min. 
Grädda i mitten av ugnen ca 10 min på 250 grader. 

Lätt som en plätt! :) 

Inga kommentarer: