måndag 9 februari 2015

kikärtsbiffar + jogging.

Sista dagen på min lilla ledighet, nu väntar en sexdagars vecka med jobb. jag sover så himla dåligt men är ändå pigg på mornarna, idag bestämde jag mig för att jogga. jag har inte joggat sen jag var i Kroatien i september... det är rätt länge sen... så ja, jag tänkte inte gå ut för hårt men det gick ju bra så jag bestämde mig för 5km-rundan, det var ju kul tills jag svängde av från Ängöleden och fick motvind i princip hela vägen hem, mina ben var så tunga och trötta men det enda jag hörde i mitt huvud var: Stanna inte, spring hur sakta du vill - men stanna inte! detta sa Sara till mig när vi sprang flera minuters intervaller i Kroatien - och jag stannade inte :) när jag kom hem väntade gröt och vila.

sen blev det matlagning, jag tycker jag inte har gjort annat än att stå i köket den här helgen. träna och äta. men det är ju ändå höjdpunkterna i livet :) jag gjorde kikärtsbiffarna igen, jag gillade dom sist och gjorde sig väldigt bra i matlåda, jag gillar kött men jag gillar även att variera mig och testa nya maträtter och jag lagar väldigt sällan rött kött hemma, jag är inte så bra på det och kyckling är så lättlagat och proteinrikt och gott så jag äter hellre det. och fisk. och gröt. havregrynsgröt är det bästa som finns.

jag hann vila mig lite till efter lunchen för sen väntade gymmet tillsammans med Anna. jag hade bröst på schemat och hon axlar så vi körde triceps ihop i slutet, samt att hon passade mig i bänkpressen. det gick riktigt bra idag, sist körde jag sexor på 35 kg så jag tänkte att jag borde klara av att köra lite på 40 kg idag, jajamen! sjukt nöjd! det blev ett väldigt bra pass, det har varit bra pass hela helgen faktiskt. det känns kul, imorgon är det vila från träningen. jag är inne i ett sånt bra flyt nu så det känns nästan tråkigt och det är roligt!! :)

nu har jag ätit igen. torskrygg i ugn med grönsaker. jag gjorde ett täcke med olivolja, ströbröd, citronpeppar och timjan och hade på och det blev väldigt gott. och torsken bara ramlade isär, då är det väl bra tillagat? haha, jag tycker det är svårt att laga fisk för det är lätt att den blir torr, men den här blev perfekt! :) nu är jag mätt o glad. nu ska jag vila mig i soffan hela kvällen , hej hej!

Taggad på joggingtur, hahhaha. aldrig taggad men det var bara att ge sig ut, solen sken och det var vårväder så det gjorde saken lite lättare :) idag har jag vägt och mätt mig, så ska utvärdera om en månad om mina fem mål om dagen går i rätt riktning eller ej :) 

Kikärtsbiffar med ris, kvargsås och sallad. 
en burk kikärtor, en gul lök, en pressad vitlöksklyfta, en tsk spiskummin, en tsk koriander, ett ägg, en tsk maizena och salt o peppar. mixa ärtor o lök och blanda sen ihop allt. smeten är rätt kletig så jag brukar bara klicka ut biffar i en varm panna med olja i. 

Inga kommentarer: