Idag var det dags att testa ett nytt recept, på Jesper Personlig tränares facebook-sida så la dom upp ett recept på pizzabotten som jag tyckte lät intressant och lättlagat. Vilket det var, jag är alltid lite skeptisk till när goda, onyttiga saker ska bli goda, nyttiga saker - men jag blev positivt överraskad kan jag nöjt meddela! Så himla gott så det var knappt sant kände jag när jag åt min lunch.. Jag gillar min glutenfria deg, men den ska jäsas och kavlas, den här var bara att slänga ihop allt i en bunke, breda ut på en plåt, förgrädda och sen slänga på diverse godsaker och grädda klart. Snabbt och enkelt, kommer göra det här fler gånger :) Ikväll är det stängning på jobbet, så ska vila mig tills dess.
Min lilla backe, den ser inte mycket ut för världen på bilden, men det suger bra i benen vid kröken kan jag meddela. Upp och ner tio gånger!
Hälsosam pizza! Recept direkt kopierat från facebook-sidan:
Tips på Pizzabotten:
Blanda:
3 dl mandelmjöl/bovetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
4 msk fiberhusk
1 skvätt olivolja
4 ägg
2 dl kesella
Platta ut på en plåt och förgrädda i ugn ca 15 min på 200 grader.
Ta ut den och fyll med diverse gottigheter innan du ställer in den i ugnen igen. Redo att serveras när osten smält och fått lite färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar