Här kommer receptet:
115 g smör
1 dl strösocker2 msk ljus sirap
4 dl havregryn (ren havre)
17 g mandelmjöl (ca 1/3 dl)
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
175 g choklad
1 msk rapsolja
1. Smält smöret i en stor kastrull.
2. Blanda ner resten av ingredienserna utom chokladen och oljan och rör till en jämn massa.
3. Bred ut massan i en liten långpanna med bakplåtspapper och platta till den.
4. Grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 10 minuter.
5. Smält chokladen och rör ner oljan. Bred ut chokladen över havrebottnen och ställ kallt att stelna. Skär i rutor.
Och receptet är från glutenfria godsaker, länk finns vid sidan --->
Gårdagens kvällsfika. Havrerutor och fruktsallad, så underskattat med fruktsallad. Det är så gott och speciellt nu när det är många goda frukter i säsong, som: jordgubbar, nektariner, persikor.
Slänger in en bild på dagens lunch ockå! Burgare i salladsblad med stekt ägg, lättlagat och lättfixat :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar