söndag 14 juni 2015

glutenfria havrerutor

Jag bakade lite ifredags, den här gången var det inga nyttiga kakor som jag annars gillar att baka. Nu var det kaka med både smör och socker och det är inget fel på att äta det ibland, för det är ju gott. Kakan blev inte som på bilden (som vanligt i mitt fall kanske, haha) men jag hade lite för bråttom tror jag. Man skulle hälla på smält choklad när kakan kommit ut ur ugnen men jag fattade ju att den var tvungen att svalna lite men jag hade inte tid med det så jag bredde på chokladen ändå. Det blev ju inget chokladlager på för den sjönk ju ner i kakan på vissa ställen men det gjorde inte så mycket trots allt. De här havrerutorna var riktigt mumsiga! Jag hade med mig några till mina föräldrar igår som vi fikade på och dom fick gott betyg. Som tur var blev det inte så många kakor av en sats, jag har några i frysen om jag vill lyxa till det nån dag. Lättbakat glutenfritt fika! :)

Här kommer receptet:
115 g smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
4 dl havregryn (ren havre)
17 g mandelmjöl (ca 1/3 dl)
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
175 g choklad
1 msk rapsolja

1. Smält smöret i en stor kastrull.
2. Blanda ner resten av ingredienserna utom chokladen och oljan och rör till en jämn massa.
3. Bred ut massan i en liten långpanna med bakplåtspapper och platta till den.
4. Grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 10 minuter.
5. Smält chokladen och rör ner oljan. Bred ut chokladen över havrebottnen och ställ kallt att stelna. Skär i rutor.

Och receptet är från glutenfria godsaker, länk finns vid sidan --->

Gårdagens kvällsfika. Havrerutor och fruktsallad, så underskattat med fruktsallad. Det är så gott och speciellt nu när det är många goda frukter i säsong, som: jordgubbar, nektariner, persikor.

Slänger in en bild på dagens lunch ockå! Burgare i salladsblad med stekt ägg, lättlagat och lättfixat :)

Inga kommentarer: