"Nyttigare" äppelpaj - mått på ett ungefär:
1 äpple (kunde tagit ett till då det blev lite snålt)
2 msk kokosolja
knappt 1 dl mandelmjöl
1/2 dl sötströ
1 dl glutenfria havregryn
1/2 tsk bakpulver
Skiva äpplet och lägg i en form. Om du gillar kanel så kan du strö över det.
Smält kokosoljan (nu när det är så varmt ute så är min kokosolja väldigt varm redan fastän den står i skafferi, så jag tog bara den som den var ner i bunken) och rör ner resten av ingredienserna, blanda till en smuldeg. Strö degen över äpplena. Sätt in i ugnen på 175 grader i ca 20 min eller tills du tycker den har fått fin färg.
Såhär blev resultatet! Ser ju hyfsat god ut :)
Jag åt den med vaniljsås/kräm, inte alls nyttig men man ska inte överdriva som min pappa brukar säga :) pajen blev faktiskt mycket godare än vad jag förväntat mig , jag hade kunnat ha mer äpple i bara :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar