Jag har laddat upp med lite mat, jag lagade till min favoritköttfärsröra igår! Jag har gjort det här receptet många gånger och testat mig fram, det här är det vinnande konceptet enligt mitt tycke:
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
300 g vitkål
100 g champinjoner
1 gul paprika
400-500 g nötfärs
1 köttbuljongtärning
1 burk creme fraiche vitlök/örter
salt, peppar
Skiva rödlök, champinjoner och paprika. Pressa vitlöken. Strimla vitkålen. Fräs grönsakerna i omgångar i olja. Lägg undan och bryn färsen. Lägg i buljongtärningen i slutet. Lägg i grönsakerna igen och tillsätt creme fraiche och låt puttra ihop sig. Smaka av med salt och peppar.
Originalreceptet är hittat i en Buffé-tidning, men dom har publicerat det fler gånger ser jag när jag läser receptet på ICAs hemsida, för så såg det inte ut när jag skrev av det. då skulle man ha i 1 dl vatten och typ 1 msk soja, men det blev så rinnigt och jag ville ha det mer krämigt så det var då jag slängde i creme fraichen. jag äter det helst med bara broccoli, ris eller klyftpotatis, jag har aldrig haft bröd men det är säkert gott med pita/tortillabröd om man kan äta det. Alltså, det tar lite tid att fräsa grönsakerna i omgångar och sen färsen men det är så värt det och det tar inte många minuter extra. Smakar väldigt bra i matlåda! :) Mitt vardagstips på en gammal måndag!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar