nu i eftermiddag har jag gjort lite plugg och sen har jag stekt raggmunkar. jag blev sugen på raggmunkar häromdan och då fick jag ta tag i saken och göra det. första gången jag gör det för att tillägga, inte svårt men sånt evighetsprojekt att stå och steka... jag har ju bara två plattor på min spis och min bästa-stekpanna är så stor så jag kan inte använda den lilla samtidigt (I-landsproblem). Ja, men var det kanske inte så gott som jag ville minnas att det var, men jag gjorde recept till fyra portioner så jag får äta det ett par dagar till, haha. jag gillar inte stekt fläsk utan hade köpt bacon, men jag orkade inte steka den efter alla raggisar så det blev bara lingonsylt till idag. jag saknade det där salta kände jag. men nu har jag provat på det iaf!
Dom blev ju ganska fina iaf :)
Recept från Vår kokbok
Raggmunkar
2 dl mjöl
1,5 tsk salt
5 dl mjölk
1 ägg
700 g potatis (7-8 medelstora)
smör
Vispa ihop mjöl, salt och hälften av mjölken till en klumpfri smet. Vispa ner resten av mjölken och ägget. Skala och riv potatisen fint och tillsätt genast i smeten och blanda runt. Stek på medelhög värme, ½ dl smet per raggmunk kan man räkna. Servera med stekt fläsk och lingon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar