söndag 30 oktober 2016

Umeå.



Hej hopp! 
Nu har ännu en vecka gått, jag har jobbat helgen - vilket har gått väldigt bra :) jag är glad att jag inte lessnade ihop helt efter sommaren utan stod ut några veckor, för nu är jag rätt glad att gå dit. Kul att träffa folk och tjäna lite extrapengar! 

Det enda tråkiga är att ett litet halsont har smugit sig på, jag har sprayat med mitt mirakelspray och det känns bättre. Men jag vilade från träningen idag, jag har ändå kört på hela veckan och har gjort maxningar varje dag :) 

Vi har tenta på torsdag så nu väntar tre dagars plugg. det ska nog gå bra , hoppas jag :) det är oftast fullt upp om dagarna. om jag är i skolan så är jag där från förmiddag till klockan tre ungefär, sen drar jag direkt till Boxen och kommer som tidigast hem kl 18, så dagarna är rätt lika och därför uppdaterar jag inte lika flitigt. Kvällarna kan även bestå av att umgås med kompisar och en annan speciell person. 

Men något jag ofta tänker på är att jag ångrar inte en sekund att jag flyttade hit. Livet är roligt, lärorikt och fyllt med massa kärlek. Jag har inte haft någon hemlängtan, det enda jag kan längta lite till är Elins bebis. 

Bjuder på en gammal favorit såhär på söndagkvällen: 

fredag 28 oktober 2016

PB-vecka!!



Vilken vecka!! Det blev tydligen en PB-vecka. Så sjukt. Den här veckan har det varit roligt att träna, träningen har gått bra och det har känts bra. Det är inga jättevikter att prata om, men jag har ändå ökat och det är ett tecken på att det går i rätt riktning. Sen måste jag sluta hänga upp mig på det som går dåligt och istället glädjas åt det som går bra. För egentligen är det rätt mycket som går bra, och det är inte det att jag inte är glad när jag tränar för det är jag - det är liksom höjdpunkten på dagen! Men jag måste bli lite mer som jag är i vanliga fall, jag tar inte åt mig av motgångar utan försöker tänka att jag är bra och att jag kan - detta måste jag ta med mig in i Boxen. 
Nytt 1RM back squat: 77,5 kg (sååå nära på 80, jag har den nästa gång!) 
Nytt 1RM overhead squat: 45 kg 

Igår gjorde vi en rolig metcon:
AMRAP 7 min 
7 burpees 
7 wallballs 
vila 5 min:
AMRAP 7 min
15 airsquat
5 marklyft 70/100 kg
15 situps 

Idag har jag träffat min gamle vän Johan som är på besök i Umeå! 
Imorgon väntar jobb igen, så blir en tidig kväll :) 

onsdag 26 oktober 2016

efterlängtat PB i mark


Igår bestämde vi oss för att det var dags för maxning i marklyft. Jag hade som mål att ta mer än 100 kg vilket var mitt tidigare PB, men eftersom höften strulade hela våren och sen körde jag nästan ingen mark under sommaren så har jag nu bara kört mark i två månader. Och bara högrepsare, men det gick ändå bra. 105 kg drog jag upp = nytt PB! jag hade velat ta med mig 110 men det får bli nästa gång :) 
Efter det gjorde vi en gymnastic-EMOM i 36 min:
1. ring dips 
2. handstand hold 
3. ring pullups 
4. wallclimbs 
5. GHD-back extensions 
6. V-ups 
Bra och jobbiga övningar som jag slarvar lite med :) 

Den här härliga höstbilden fångade jag idag när solen tittar fram. Idag har jag vilodag, men ska gå på yoga. Bara sträcka ut kroppen, tror det är bra för mig. 

söndag 23 oktober 2016

PB snatch + Inferno

Hej hopp! Det kändes lite konstigt med ledig helg men det var rätt skönt. Jag planerade inte in något speciellt och bara tog helgen som den kom :) 

Ifredags efter skolan så tränade jag och Ewa. Jag körde sista delen i squat cycle:
Backsquat 6 x 6 på 80% av 1RM = 60 kg 
det var sjukt tungt! det var sega reps, men dom kom upp och det är ändå huvudsaken. jag är sugen på att testa ett nytt 1RM, men vi får se hur kroppen känns i veckan. Sen körde vi powersnatch, gjorde en etta på 32,5 kg vilket jag känner mig nöjd med. 
EMOM 10 min 2 powersnatch 30 kg 
Vila 
30 sec on/off 16 min 
1. KB-sving 
2. Wall balls 
3. Hollow position
4. Single unders 
Pacea sig själv och håll ett jämnt tempo under alla fyra varv. det gick bra :) 

På kvällen så var jag på bio. Vi såg Inferno - jag hade såklart rätt höga förväntningar eftersom jag läst boken. filmen var okej, men inte mer. Boken är mycket bättre, men kul att gå på bio - det händer inte allt för ofta :) 

Lördag - vilodag från träningen. Jag gillar egentligen inte att vila på min lediga lördag men det var rätt skönt. Jag åkte till Linnéa och hängde , vi bakade morotskaka som blev jättegod! Jag älskar morotskaka, så mysigt att få baka lite igen. Jag saknar det när jag inte har någon bra ugn. 
På kvällen så var jag och spelade biljard, vilket var väldigt roligt faktiskt. Jag har inte spelat det på säkert 15 år så det gick inte så bra till en början men lossnade allt eftersom :) 

Idag har jag varit och tränat igen. Med Boxen barbell, och det stod snatch på schemat. TJOHO. det var verkligen en bra dag idag. Vi körde snatch pulls som jag verkligen behöver öva på. Sen körde vi high hang snatch , 4x2 på 32,5 kg :) 
Komplex: 1 high hang snatch + 1 high snatch pull + 1 snatch 
där jag också klarade 32,5 kg - vilket var superkul! 
Men jag hade så bra flyt så jag smällde upp 35 utan problem och gick in för PB på 38,5 kg. OCH DEN KOM UPP!! :)))))) jag fick det till och med på film, tjoho. så sjukt glad! 
Sen var jag kvar med alla kompisar och lekte lite, handstående och pullups och annat skoj. Jag ville inte åka hem eftersom jag har inget speciellt att göra hemma men hungern tog över som vanligt. 

Imorgon är det dags för ännu en skolvecka, en hel del plugg ska göras! 

PB SNATCH 38,5 kg.
Nu är det inte långt kvar till 40, jag ville inte höja för jag ville gå därifrån glad och med ett lyckat lyft. 

Fina Linnéa och jag :) 

onsdag 19 oktober 2016

air is free



Hallå där! 
Det mesta rullar på som vanligt. Vi har fått tillbaka vår tenta vi skrev precis innan fältstudierna. Jag skrev ihop ett VG, det var precis på håret, haha. Jag bryr mig inte så mycket vad jag får, bara jag blir godkänd och den inställningen har jag haft igenom hela min skolgång. Jag tycker det är superroligt att plugga, jag har en jättebra klass men jag tycker inte om att anstränga mig i onödan. Jag pluggar med andra ord inte mer än vad jag behöver :) Nu har vi rätt mycket grupparbeten, fördelen är att man jobbar i samma par genom hela kursen vilket är så skönt. Snart tenta igen, tiden går så fort, snart är det jul igen! 

Träningen går sådär just nu. Eller, egentligen går den nog inte dåligt men jag vill så mycket och sen kanske inte kroppen och hjärnan samarbetar där. Jag måste lära mig att det tar tid. Sen står jag på en platå nu och det drar ner träningsglädjen. Men jag har tänkt att jag mest ska köra sånt jag tycker är kul, och kanske inte på så höga vikter (lättare sagt än gjort). Det kommer vända, man kan inte mer än göra så gott man kan :) 
Ikväll blir det marklyft igen. Lite nervös, jag vet inte om jag ska testa göra en 20repsare eller om jag ska gå över till tior. det återstår att se! 



Musiktips! 

måndag 17 oktober 2016

ännu ett veckoslut


Ifredags körde jag ryck i mina lyftarskor, det gick rätt bra. Körde ett komplex:
1 snatch + 1 hang snatch + 1 OHS på 35 kg 
det är jag nöjd med. sen gjorde vi något jobbigt också. 
Igår gick träningen först bra, gjorde mina tvåor frontböj men sen skulle vi fokusera på split jerk. alltså, det går så dåligt just nu. får inte till det, kanske 1/10. sen blev jag trött, hade jobbat, ätit dåligt, sovit dåligt så jag gick hem en halvtimme tidigare för jag bröt ihop. 
Idag vilar jag. 

Jag kom precis hem från en frukostdejt med Emma. Saknade vän, hon ska göra sin sista tenta här i Umeå idag. Hon har flyttat hem igen, jag saknar verkligen henne. Men det var kul att hinna ses en liten stund :) 

I lördags kväll hade vi sittning med alla kostvetare. Det var en väldigt trevlig kväll, jag höll mig nykter eftersom jag skulle jobba söndagen också. Men det gjorde inget, det här är ett fint gäng så det är inte direkt någon hets att man måste dricka och det gillar jag :) Jag fick sitta till bords med bästa Linnéa. Jag cyklade hem kl 23 när de flesta skulle dra ut på krogen. 

fredag 14 oktober 2016

boktips och vas från Kähler

Jag har väl inte överdrivet mycket mer att göra, men det blir ändå inget uppdaterat här. Idag har jag ledig dag, vilket är så skönt. Jag tog sovmorgon och nu har jag varit ute en sväng, cyklade in till stan för jag trodde det fanns ett Cervera där. Det visade sig att jag hade fel så fick cykla till Strömpilen. 

Jag köpte en vas. Jag önskade mig den i födelsedagspresent, men då det är lite knepigt att ta med en vas på flyget, samt att skicka på posten så fick jag presentkort så jag kunde köpa den själv :) Jag är så nöjd, jag har kollat på den här riktigt länge! Från Kähler. 

Jag har faktiskt haft tid att läsa lite böcker. Senaste var nu: En enda hemlighet av Simona Ahrnstedt. Den var väl helt okej, lättläst, men jag gillade hennes första bok bättre. 
Innan dess läste jag Samuel Björks: Ugglan dödar bara om natten. Den var också helt okej, spännande, men även där gillade jag hans första bok bättre. Men den här författaren är inte dålig, så ser framemot fler böcker ifrån honom. Det var ett tag sen jag läste en riktigt bra bok, så vi får väl se om det dyker upp någon snart. Man blir ju lite kräsen när man läser/läst mycket böcker :) 

Igårkväll var det norrsken! Alltså, det är så häftigt. Riktigt mycket var det också, så blev helt lycklig när vi kom ut från Boxen och möttes av detta :) 
Igår körde vi:
 hitta en tung etta CLEAN. 52,5 kg 
det gick inte helt som jag ville, jag ville ta tangerat på 55 kg, men det ville inte sig inte. jag var nära flera gånger, men nästa gång :) 
Efter det körde vi intervaller: 
30 sek on/30 sek off i 20 min:
1: rodd
2: skiierg
3: airbike
4: burpees 
Målet var att försöka hålla samma tempo och få lika många cal/reps för varje varv. jag lyckades hålla det på allt utom skiierg, men det var typ första gången jag använde den :) Kul pass med Frida, Ewa och Annette. 

tisdag 11 oktober 2016

the death of EDM


Musiktips: denna tränar vi till ibland. det är Ewa som tipsat :) 

Nu har vi börjat med den nya kursen, måltidsservice. Vi kommer nu först ha en teoridel och efter det följer en praktisk del. Lite nervös, men det kommer nog gå bra. 

Igår tränade jag själv, det var jättetråkigt så det gick inte överdrivet bra. Eller helt okej, jag körde snatch och fick upp 35 kg två-tre gånger och körde sen en EMOM
EMOM 12 
1 snatch 32,5 
jag satte inte alla ryck på första försöket , men jag klarade alla lyft inom minuten. det var tungt, 87% av max så jag är ändå nöjd med det. sen snackade jag för mycket skit och blev kall så orkade inte värma upp mig igen för jag var hungrig och ville bara åka hem. 

Idag gick träningen bättre. det blev mycket häng på Boxen, då jag inte orkade cykla hem mellan plugg och träning. Så det blev sen träning idag, vi körde: 
Back squat 6x5 på 60 kg - dom var tunga idag. förra veckans 4reps kändes ändå lätta. men dom kom upp och jag faller in lite med ena höften, jag har glömt att jobba på det. 
3RM bänkpress - 40 kg. det känner jag mig helt okej nöjd med :) jag är inte så stark i bänk, och kör nästan aldrig det så kan inte direkt förvänta mig några höga siffror. 
Sen provade vi på att köra en kommande wod som Ewa och Frida ska tävla i, så vi körde bara ett varv för att känna på:
60 sek on / 60 sek off 
1: wallballs 
2: powersnatch 25kg 
3: thrusters 25kg 
4: box jumps
Eftersom det bara var ett varv så kunde man verkligen maxa varje minut, dom ska köra fyra varv av detta plus pullups på en minut. men det räckte med ett varv, haha. 
Jag känner mig nöjd med mina reps som blev: 20, 15, 15, 20 på de olika momenten.

Imorgon ska jag köra lite yoga! det är ungefär ett år sedan jag körde det sist, kommer ju bli spännande! 

söndag 9 oktober 2016

girls - wod


Hej hopp! Idag blev det träning redan kl 11 eftersom Frida skulle iväg och jobba senare i eftermiddag. Vi startade med marklyften, bara uppvärmningen var tung så jag var väldigt nervös över hur det skulle gå. Men med bästa hejarklacken kom alla repsen upp :) 
MARKLYFT 1x20 + 3x10 på 77,5 kg
Mitt mål var att klara 20-repparen på den här vikten, för det var mitt 10RM i mark tidigare, så nu har jag dubblat det. Väldigt roligt :) jag får se hur formen känns nästa vecka om jag höjer eller gå över till atta köra 10or. 
Efter detta så körde vi en team-wod med massa girls:
Jackie, Grace, Karen, Annie, Diane, Angie 
Så jag, Frida och Ewa körde denna och splitade efter så många reps man orkade av varje. Jag var inte alls taggad när vi skulle köra igång för jag var helt slut efter marklyften, men när man väl kom igång så var det rätt kul efter halva :) Så jag är glad att dom lurade med mig! 
Vi fick en tid på 40,50 min :)

Nu är jag rätt trött, så ska läsa bok och slappa. För imorgon börjar plugget igen, med en långdag... 
Den här blusen är ju ett såntdär köp jag är så nöjd med. Använder den mer än gärna :) så skönt material plus att den är snygg. 

lördag 8 oktober 2016

tillbaka i Ume!


Hejdå kissen! 

Igår gjorde jag min sista dag som praktikant på Nybro kommun. Väldigt skönt, det har varit två lärorika veckor, men så skönt att vara tillbaka i Umeå nu. Det går bra att bo hemma hos mamma och pappa, men det var bara en månad sen jag gjorde det, så nu är det skönt att vara i mitt egna hem. 

Det jag har saknat mest är Boxen. så jag ska snart dit och köra ett pass tillsammans med Ewa. jag längtar verkligen efter träningen nu och jag tror det var bra med en paus men det var bara roligt i ca fyra dagar. Veckans marklyft står på schemat idag, sen får vi se vad vi hittar på :) 

torsdag 6 oktober 2016

citronmousse med chokladbotten

Dagarna går så fort, imorgon är praktiken slut och jag flyger äntligen upp till Umeå igen :) visst det har varit roligt att ha praktik, men jag hade hellre stannat kvar där uppe.

I tisdags så firade vi mamma och mig, så vi åt fisksoppa och åt tårta. Det var kul. Annars så gör jag inte så mycket mer om dagarna, jag saknar min träning.

Finaste bebisen 

Citronmousse med chokladbotten 

Jag hade tänkt skriva recept, men det var så jobbigt. Jag hittade botten här och mousse här 

söndag 2 oktober 2016

grattis världens bästa mamma


Idag fyller världens bästa mamma år! Tjoho, grattis på födelsedagen :) 

Det har gått en vecka på praktiken, den har gått fort och det har varit kul. Mer lärorikt än vad jag förväntat mig och jag ser framemot nästa vecka. 
I fredags efter praktiken så åkte jag in till Tove och så har jag hängt där hela helgen. Så mysigt att vi kunde få en hel helg tillsammans nu när jag var hemma. Det tillhör inte vanligheterna. Igår slog vi på stort och drack skumpa redan på eftermiddagen, gick ut och käkade på Kött och bar. Efter det så gick vi till Park Hermina och kollade på en show med Stefan Odelberg. Tove hade sett den förra veckan och garvat ihjäl sig så hon tog med mig på den och det var verkligen superroligt :) sen drog vi in till stan och det blev Krögers. Väldigt trevlig och lyckad kväll där jag bland annat träffade Suss och Johan. Nu är man lite lagom pigg :) 

Fina Tove och jag :)